Selamatkan Haiwan

Cara bermain Selamatkan Haiwan

Sediakan kasut mendaki dan jaket safari; anda dan pasukan safari akan memasuki hutan besar untuk menyelamatkan semua haiwan. Anda boleh melintasi hutan dengan menyelesaikan sifir bersama pasukan safari. Pasukan safari juga telah menyediakan peta yang mengandungi semua haiwan yang perlu dicari di dalam hutan.

Sebelum anda mula mencari haiwan, anda mesti memilih sifir yang anda mahu berlatih. Pilih daripada 1-12 atau beberapa sifir yang berlainan sekaligus. Selepas memilih sifir, anda boleh menetapkan tahap kesukaran perjalanan. Tahap kesukaran menentukan bilangan soalan yang anda perlu selesaikan untuk melengkapkan tahap dan kelajuan kenaikan air.

Jika anda mahu melengkapkan satu tahap, anda perlu menyelesaikan 15 atau 25 soalan dan masih mempunyai baki nyawa. Anda kehilangan nyawa jika jawapan salah diberikan atau apabila anda tidak cukup cepat dan air telah mencapai anda. Selepas melengkapkan tahap, anda dapat menyelamatkan haiwan dan mengambil gambar.

Anda boleh melengkapkan permainan dengan berlatih beberapa soalan sifir dan menyelamatkan semua haiwan bersama pasukan safari. Selepas menyelamatkan semua haiwan, anda boleh mengisi seluruh peta dengan gambar haiwan. Selamat mencuba permainan pembelajaran haiwan percuma ini untuk mempelajari aritmetik sekolah rendah!


pin it