Pelan 5langkah

Sifir 12

  • 1 x 12 = 12
  • 2 x 12 = 24
  • 3 x 12 = 36
  • 4 x 12 = 48
  • 5 x 12 = 60
  • 6 x 12 = 72
  • 7 x 12 = 84
  • 8 x 12 = 96
  • 9 x 12 = 108
  • 10 x 12 = 120

Langkah 1a: Lihat, baca dengan kuat dan ulang.

Langkah 1a adalah untuk membiasakan diri dengan sifir, jadi lihat, baca dengan kuat dan ulang. Jika anda rasa sudah menghafalnya, tiba masanya untuk menguji pengetahuan anda di langkah 1b.


Langkah 1b: Mengikut turutan

Isikan dengan jawapan anda. Setelah anda masukkan semua jawapan, klik ‘Semak’ bagi melihat jika anda dapat jawab semuanya dengan betul! Jika anda menjawab semuanya dengan betul, sifir Sifir 12 dalam tertib rawak.

Iklan:

Langkah 2: Seret jawapan yang betul ke arah soalan.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Langkah 3: Tertib rawak

Berlatih sifir Sifir 12 dalam tertib rawak. Isikan dengan jawapan anda dan tekan ‘semak’ bagi melihat berapa banyak anda jawab dengan betul.


Langkah 4: Pilihan objektif

Cuba menjawab semua 15 soalan dengan betul!Langkah 5: Diploma sifir

Jawab semua 20 soalan dengan betul untuk mendapat diploma!

Sifir 12

Iklan:

Permainan

Permainan ini memberi anda peluang untuk mengulang soalan dan membaiki kemahiran sifir 12 anda. Berseronoklah dengan permainan sifir 12 ini!

Permainan Sifir Memori

 

Memori Sifir 12

Cuba cari pasangan soalan dan jawapan yang betul secepat mungkin!


2
2 x 1
2
2 x 1
2
2 x 1
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2

Selamat datang ke halaman sifir darab 12

Di sini anda boleh buat latihan sifir darab 12. Anda boleh buat latihan sifir darab 12 mengikut turutan dan selepas anda mahir, anda boleh tingkatkan tahap kesukarannya dengan membuat latihan kiraan mengikut tertib rawak. Jika anda berlatih sifir darab 12 sambil berlumba dengan masa, anda bolehlah mengambil ujian kepantasan. Jika anda mahu santai buat latihan, kami cadangkan anda cetak lembaran kerja sifir darab 12 dan isikannya. Nombor dua belas juga dipanggil satu dozen.

Sifir darab 12

Cetak lembaran kerja sifir Sifir 12

Klik pada lembaran kerja bagi melihatnya dalam format lebih besar. Untuk lembaran kerja sifir Sifir 12, anda boleh pilih antara tiga jenis latihan berlainan. Dalam latihan pertama, anda perlu padankan kiraan dengan jawapan yang betul dengan melukiskan garisan. Dalam latihan kedua, anda perlu isikan tempat kosong dengan nombor bagi melengkapkan kiraan dengan betul. Dalam latihan ketiga, anda perlu menjawab kiraan yang ditunjukkan dalam tertib rawak.

Belajar sifir yang lain juga:

Deskripsi sifir Sifir 12

Di sini tempatnya anda boleh berlatih sifir Sifir 12 dengan memasukkan semua jawapan dan kemudian menyemak berapa banyak anda jawab dengan betul. Terdapat pelbagai cara buat latihan sifir. Sekarang ada di halaman sifir darab 6, di mana pengiraan darab boleh dibuat mengikut turutan. Selepas anda mahir sifir ini mengikut turutan, anda boleh membuat latihan dalam tertib rawak. Anda boleh belajar sifir pada PC, tablet, iPad atau telefon bimbit. Anda belajar sifir ini dalam matematik tahun 4.

pin it