pin it

Selamat datang ke halaman sifir darab 8

Sifir 8

Di sini anda boleh buat latihan sifir darab 8. Anda boleh buat latihan sifir darab 8 mengikut turutan dan selepas anda mahir, anda boleh tingkatkan tahap kesukarannya dengan membuat latihan kiraan mengikut tertib rawak. Jika anda mahu berlatih sifir darab 8 sambil berlumba dengan masa, anda bolehlah mengambil ujian kepantasan. Jika anda mahu santai buat latihan, kami cadangkan anda cetak lembaran kerja sifir darab 8 dan buat latihan menggunakannya.


1. Mengikut turutan

Isikan dengan jawapan anda. Setelah anda masukkan semua jawapan, klik ‘Semak’ bagi melihat jika anda dapat jawab semuanya dengan betul! Jika anda menjawab semuanya dengan betul, sifir Sifir 8 dalam tertib rawak.


2. Tertib rawak

Berlatih sifir Sifir 8 dalam tertib rawak. Isikan dengan jawapan anda dan tekan ‘semak’ bagi melihat berapa banyak anda jawab dengan betul.


3. Pilihan Berganda4. Diploma Sifir

Sifir 8

Siapakah nama anda?


Cetak lembaran kerja sifir Sifir 8

Klik pada lembaran kerja bagi melihatnya dalam format lebih besar. Untuk lembaran kerja sifir Sifir 8, anda boleh pilih antara tiga jenis latihan berlainan. Dalam latihan pertama, anda perlu padankan kiraan dengan jawapan yang betul dengan melukiskan garisan. Dalam latihan kedua, anda perlu isikan tempat kosong dengan nombor bagi melengkapkan kiraan dengan betul. Dalam latihan ketiga, anda perlu menjawab kiraan yang ditunjukkan dalam tertib rawak.

Deskripsi sifir Sifir 8

Di sini tempatnya anda boleh berlatih sifir Sifir 8 dengan memasukkan semua jawapan dan kemudian menyemak berapa banyak anda jawab dengan betul. Terdapat pelbagai cara buat latihan sifir. Sekarang ada di halaman sifir darab 6, di mana pengiraan darab boleh dibuat mengikut turutan. Selepas anda mahir sifir ini mengikut turutan, anda boleh membuat latihan dalam tertib rawak. Anda boleh belajar sifir pada PC, tablet, iPad atau telefon bimbit. Anda belajar sifir ini dalam matematik tahun 4.