Lembaran kerja sifir darab 8


Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Percuma lembaran kerja sifir darab 8

Ingin berlatih sifir darab 8? Halaman ini mengandungi pelbagai lembaran kerja sifir darab 8 yang boleh anda cetak secara percuma. Klik pada lembaran kerja untuk melihatnya dengan lebih terperinci dan kemudian mencetaknya. Lembaran kerja ini menawarkan pelbagai cara untuk belajar dan mengulang sifir darab.

Sekali lagi, untuk sifir darab 8, anda boleh menggunakan beberapa sifir darab yang sudah anda pelajari. Sifir darab ini adalah antara sifir darab yang terakhir untuk dipelajari. Ini bermakna terdapat hanya beberapa jumlah yang anda belum hafal. Walau bagaimanapun, salah satu ungkapan yang paling sukar adalah 8 x 7 = 56, jadi lihatlah sekarang dan bermula secepat mungkin. Semasa menghafal sifir darab dengan hati, adalah penting untuk mengingati ungkapan penuh, dan bukan jawapan sahaja. Jika anda berlatih sifir darab secara lisan, sentiasa baca '1 x 8 = 8, 2 x 8 = 16 dan sebagainya, dan bukan 8, 16, 24 dan sebagainya. Mengulang sifir darab dengan kuat akan membantu anda menghafalnya dengan lebih cepat. Ini juga membolehkan anda menukar angka jumlah, yang seterusnya akan membantu anda menghafal sifir darab yang lain.

Sifir darab adalah asas kepada perhitungan matematik yang lebih rumit dan membentukkan kefahaman matematik. Latihan yang disediakan di sini adalah sesuai untuk mata pelajaran matematik sekolah rendah. Lembaran kerja sifir darab 1 percuma ini boleh dicetak atau dimuat turun (dalam format PDF) ditujukan khas untuk pelajar sekolah rendah. Anda juga boleh menghasilkan lembaran kerja fakta sifir darab menggunakan penjana lembaran kerja. Lembaran kerja ini dijana secara rawak dan menyediakan bahan latihan tubi untuk kerja rumah atau di sekolah.

Iklan:
pin it