Lembaran kerja sifir darab 12


Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Percuma lembaran kerja sifir darab 12

Sifir darab 12 sering kali sifir darab terakhir yang dipelajari oleh pelajar. Sekolah tertentu berhenti pada sifir darab 10. Tetapi, ia amat berguna untuk berlatih sifir darab 11 dan 12 juga. Sifir darab 12 adalah sangat berguna kerana ia muncul dalam banyak masalah matematik mahupun dalam kehidupan seharian. Selain itu, selepas sifir darab 10, corak yang menarik akan muncul dan memberi keyakinan kepada pelajar untuk menyelesaikan masalah yang lebih sukar di masa hadapan. Lembaran kerja sifir darab 12 percuma ini menyediakan alat yang terbaik untuk berlatih dan menghafal sifir darab.

Kemungkinan besar sifir darab 12 merupakan pendaraban yang paling sukar untuk dihafal. Namun begitu, terdapat beberapa petua untuk membantu anda mempelajari sifir ini dengan lebih cepat. Mari kita lihat beberapa ungkapan. 1 x 12 = 12, secara alternatif ini adalah 1 x 10 + 1 x 2 = 10 + 2 = 12. Yang ke-2 pula. 2 x 12 = …., iaitu 2 x 10 + 2 x 2 = 20 + 4 = 24. Marilah kita lihat dengan lebih lanjut lagi dan meneliti 9 x 12, 9 x 10 + 9 x 2 = 90 + 18 = 108. Kaedah ini adalah cara yang berkesan untuk melatih sifir darab 12 jika anda belum menghafalnya. Ia adalah penting untuk menjalankan latihan tubi dan mengulang sifir darab. Kami mencadangkan sekurang-kurangnya 10 minit, dan jika boleh 15 minit untuk hasil yang lebih baik.

Sifir darab adalah asas kepada perhitungan matematik yang lebih rumit dan membentukkan kefahaman matematik. Latihan yang disediakan di sini adalah sesuai untuk mata pelajaran matematik sekolah rendah. Lembaran kerja sifir darab 1 percuma ini boleh dicetak atau dimuat turun (dalam format PDF) ditujukan khas untuk pelajar sekolah rendah. Anda juga boleh menghasilkan lembaran kerja fakta sifir darab menggunakan penjana lembaran kerja. Lembaran kerja ini dijana secara rawak dan menyediakan bahan latihan tubi untuk kerja rumah atau di sekolah.

Iklan:
pin it