Rally V10

Keterangan permainan Rali V10

Dapatkan kereta baru anda dan buktikan anda adalah yang terpantas! Pada permulaan permainan, anda perlu membuat keputusan penting terlebih dahulu. Anda akan main pendaraban (berlatih sifir) dan penjumlahan sebahagian, atau adakah anda mungkin memilih jumlah penambahan dan penolakan? Selepas anda buat keputusan, anda boleh pilih dari lima pemandu yang berbeza dan empat kereta berbeza (setiap kereta mempunyai ciri uniknya sendiri). Sebagai contoh, satu kereta mungkin kukuh tetapi lebih perlahan, sementara yang lain mungkin kurang kukuh tetapi lebih laju. Pilih pemandu dan kereta pilihan anda untuk mulakan permainan. Oh dan yang terakhir tetapi tidak kurang pentingnya, anda juga boleh beri nama pemandu anda!

Sebaik sahaja anda mulakan permainan, anda bermula dengan memasuki bangsal. Bangsal berfungsi sebagai tapak anda, yang menawarkan banyak aktiviti. Sebagai contoh, di sini anda boleh mulakan perlumbaan, lawat stesen minyak, anjurkan kejohanan, beli komponen dan laraskan kenderaan anda, atau perolehi pelekat.

Matlamat yang paling penting dalam permainan ini ialah untuk memenangi kedua-dua perlumbaan dan kejohanan. Sememangnya, untuk menangi perlumbaan, anda mesti tamat di tempat pertama, jadi anda harus sentiasa beringat untuk pastikan kereta anda sudah bersedia untuk pergi. Tangki petrol kereta anda perlu penuh dan anda juga perlu lakukan kerja untuknya. Sebagai contoh, enjin mestilah dilaras dengan betul dan udara yang mencukupi perlu berada di dalam tayar. Anda boleh laraskan enjin anda dengan ketatkan skru dengan betul dan putar roda gear pada masa yang sesuai. Juga pastikan tekanan tayar ditetapkan untuk kelajuan yang optimum. Apabila tangki gas penuh, enjin diselaraskan, dan tayar cukup dipam, anda boleh mulakan perlumbaan!

Sekarang di mana anda telah selesai menyediakan kenderaan anda, anda boleh mulakan perlumbaan. Bagaimanapun, pertama, anda perlu pilih jenis penjumlahan yang anda ingin lakukan. Sebaik sahaja keputusan dibuat, keseronokan sebenar akan bermula. Semasa perlumbaan, anda mesti menjawab penjumlahan itu secepat yang mungkin. Jika anda pilih jawapan betul, kereta akan beralih gear dan tingkatkan kelajuan. Sentiasa pastikan anda cukup pantas. Dan ingat: jika anda pilih jawapan salah, kereta anda akan bergerak lambat. Sentiasa cuba kekalkan kelajuan maksimum untuk tamat awal.

Jika anda berjaya tamatkan perlumbaan, anda akan dianugerahkan dengan syiling semasa upacara hadiah. Syiling boleh digunakan untuk pelbagai tujuan yang berbeza. Contohnya \anda boleh beli petrol atau baiki kenderaan anda.. Sebagai alternatif, anda juga boleh gunakan syiling untuk dapatkan komponen baru, beli pelekat, atau berikan kenderaan anda warna yang berbeza. Duit syiling juga boleh diperolehi dengan buka kunci pencapaian. Kunci Pencapaian dibuka dengan melengkapkan tugasan, contohnya dengan kumpulkan sepuluh syiling, menangi lima perlumbaan, atau jawab banyak soalan dengan betul.


pin it