Figo and Friends

Figo telah kehilangan semua rakannya ketika bermain sorok-sorok. Anda mesti membantu Figo untuk mencari semua rakannya!

Jawab semua soalan untuk ke tahap seterusnya. Ketika mencari jawapan, pastikan anda mengelak semua bahaya dan musuh. Anda boleh menewaskan musuh dengan melompat ke atasnya. Pada tahap yang lepas anda menyelamatkan rakan anda, tetapi anda mesti mengalahkan raksasa besar terlebih dahulu.
Kawalan berfungsi dengan anak panah, anda lompat dengan kekunci CTRL dan menjawap dengan kekunci jarak.

Matlamat permainan ini ialah untuk mencari dan menjawab semua soalan sifir darab dengan tepat, jika jawapannya semua betul anda boleh pergi ke tahap seterusnya. Ketika bermain anda juga boleh mengumpul syiling dan bintang untuk mendapatkan skor yang lebih tinggi. Jika ia menjadi sukar atau anda mempunyai hanya sedikit masa, anda juga boleh mencari hati dan jam untuk mendapatkan lebih nyawa atau masa. Ini akan melonjakkan tahap pengalaman anda.

Musuh telah menyembunyikan rakan-rakan Figo dengan baik di pelbagai tempat seperti istana, hutan, piramid di Mesir dan juga angkasa lepas. Mereka telah disembunyikan dengan pelbagai cabaran seperti duri-duri dan pintu di mana anda mesti mencari kuncinya. Dan terdapat pelbagai jenis raksasa terbang seperti kelawar, jembalang dan kapal angkasa. Terdapat juga raksasa berjalan seperti mumia, cendawan dan ahli sihir. Pada tahap terakhir terdapat raksasa mega yang anda perlu kalahkan untuk akhirnya membebaskan rakan-rakan anda. Selepas anda membebaskan rakan anda, dia akan ada di ruang muka rakan anda. Di sini anda boleh memilih dengan siapa anda bermain. Berseronok ketika bermain dan belajar!


pin it