Lembaran kerja sifir darab 5


Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Percuma lembaran kerja sifir darab 5

Klik pada salah satu lembaran kerja untuk melihat atau mencetak. Sifir darab 5 menawarkan pelbagai latihan. Contohnya, anda boleh mencari blok dan mewarnakannya dengan angka hasil sifir darab 5. Selain itu, anda boleh melukis garisan dari soalan ke jawapan yang tepat. Latihan pada lembaran kerja akan menyediakan anda untuk apa sahaja masalah matematik di masa hadapan.

Sifir darab 5 biasanya merupakan sifir ke-4 yang dipelajari oleh pelajar. Iaitu selepas sifir darab 1, 2 dan 10. Sifir darab 5 boleh dihafal dengan mudah dengan menambah 5 setiap kali. Jawapan sentiasa akan berakhir dengan angka 5 atau 0. Selain itu, semasa menggunakan urutan nombor, anda akan membuat lompatan beransur-ansur sebanyak 5. Ini akan kelihatan seperti berikut: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 dan sebagainya. Ini akan membantu anda menghafal jawapan dan untuk menyemak jika tekaan anda adalah tepat.

Sifir darab adalah asas kepada perhitungan matematik yang lebih rumit dan membentukkan kefahaman matematik. Latihan yang disediakan di sini adalah sesuai untuk mata pelajaran matematik sekolah rendah. Lembaran kerja sifir darab 1 percuma ini boleh dicetak atau dimuat turun (dalam format PDF) ditujukan khas untuk pelajar sekolah rendah. Anda juga boleh menghasilkan lembaran kerja fakta sifir darab menggunakan penjana lembaran kerja. Lembaran kerja ini dijana secara rawak dan menyediakan bahan latihan tubi untuk kerja rumah atau di sekolah.

Iklan:
pin it