Lembaran kerja sifir darab 4


Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Percuma lembaran kerja sifir darab 4

Jika anda ingin berlatih sifir darab 4 atau ingin membuat latihan ulangan, anda akan menemuinya di sini. Lembaran kerja sifir darab 4 yang percuma memberi anda bahan pelajaran yang berkualiti. Anda boleh menggunakannya untuk latihan di rumah atau di sekolah.

Sifir darab 4 tidak mempunyai mnemonik yang berguna. Namun begitu, apa yang memudahkan pembelajaran sifir darab 4 adalah kerana pelajar biasanya mula berlatihnya selepas sifir darab 1, 2, 3 dan 10. Dalam kes ini, kemungkinan besar anda sudah biasa dengan separuh daripada sifir darab 4. Contohnya, 1 x 4 = 4, 2 x 4 = 8, 3 x 4 = 12, 5 x 4 = 20 dan 10 x 4 = 40. Ini adalah cara yang baik untuk bermula. Perhitungan yang tidak termasuk di atas boleh dipelajari dengan cepat menggunakan lembaran kerja.

Sifir darab adalah asas kepada perhitungan matematik yang lebih rumit dan membentukkan kefahaman matematik. Latihan yang disediakan di sini adalah sesuai untuk mata pelajaran matematik sekolah rendah. Lembaran kerja sifir darab 1 percuma ini boleh dicetak atau dimuat turun (dalam format PDF) ditujukan khas untuk pelajar sekolah rendah. Anda juga boleh menghasilkan lembaran kerja fakta sifir darab menggunakan penjana lembaran kerja. Lembaran kerja ini dijana secara rawak dan menyediakan bahan latihan tubi untuk kerja rumah atau di sekolah.

Iklan:
pin it