Lembaran kerja sifir darab 3


Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Percuma lembaran kerja sifir darab 3

Halaman ini mengandungi beberapa lembaran kerja sifir darab 3 yang berguna dan percuma untuk dicetak atau dimuat turun. Lembaran kerja ini telah dihasilkan oleh guru matematik dan bertujuan untuk pelajar sekolah rendah. Lembaran kerja ini boleh dicetak dalam PDF dan sesuai untuk pelajar tahun 2 dan 3. Ia mengandungi pelbagai latihan atau 60 soalan campuran, membolehkan pengulangan soalan yang cepat dan teratur.

Biasanya, pelajar akan mula berlatih sifir darab 3 selepas menghafal sifir darab 1, 2, 5, dan 10. Ini bermakna anda mungkin sudah biasa dengan beberapa sifir darab 3.Contohnya, 1 x 3 = 3, 2 x 3 = 6, 5 x 3 = 15 dan 10 x 3 = 30. Dengan kata lain, anda sudah menguasai separuh daripada sifir darab 3. Jika anda mempelajari sifir ini mengikuti urutan nombor, anda akan membuat lompatan sebanyak 3: 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21 dan sebagainya.

Sifir darab adalah asas kepada perhitungan matematik yang lebih rumit dan membentukkan kefahaman matematik. Latihan yang disediakan di sini adalah sesuai untuk mata pelajaran matematik sekolah rendah. Lembaran kerja sifir darab 1 percuma ini boleh dicetak atau dimuat turun (dalam format PDF) ditujukan khas untuk pelajar sekolah rendah. Anda juga boleh menghasilkan lembaran kerja fakta sifir darab menggunakan penjana lembaran kerja. Lembaran kerja ini dijana secara rawak dan menyediakan bahan latihan tubi untuk kerja rumah atau di sekolah.

Iklan:
pin it