Lembaran kerja sifir darab 2


Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Percuma lembaran kerja sifir darab 2

Cetak atau muat turun lembaran kerja sifir darab 2 secara percuma. Ia telah direka khas untuk pelajar sekolah rendah untuk berlatih dan menghafal sifir darab. Ramai guru sekolah menggunakan lembaran kerja ini dalam pelan mata pelajaran. Pada masa yang sama, lembaran kerja matematik untuk kanak-kanak ini sangat berguna di rumah untuk berlatih atau pengulangan sekiranya bantuan lebihan diperlukan.

Sifir darab 2 adalah sifir darab ke-2 yang akan anda dipelajari selepas sifir darab 1. Selepas sifir darab 2, anda akan meneruskan ke sifir darab 10 atau sifir darab 5. Sekiranya anda berlatih sifir darab 2 mengikuti urutan nombor, anda akan melompat setiap 2 nombor: 2, 4, 6, 8, 10 dan sebagainya. Tekniknya adalah untuk melangkau satu nombor setiap kali. Ini akan membantu anda mengingati jawapan atau periksa jawapan anda.

Sifir darab adalah asas kepada perhitungan matematik yang lebih rumit dan membentukkan kefahaman matematik. Latihan yang disediakan di sini adalah sesuai untuk mata pelajaran matematik sekolah rendah. Lembaran kerja sifir darab 1 percuma ini boleh dicetak atau dimuat turun (dalam format PDF) ditujukan khas untuk pelajar sekolah rendah. Anda juga boleh menghasilkan lembaran kerja fakta sifir darab menggunakan penjana lembaran kerja. Lembaran kerja ini dijana secara rawak dan menyediakan bahan latihan tubi untuk kerja rumah atau di sekolah.

Iklan:
pin it