Lembaran kerja sifir darab 10


Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Lihat lembaran kerja

Percuma lembaran kerja sifir darab 10

Sifir darab 10 seringkali merupakan salah satu sifir darab pertama yang dipelajari oleh pelajar. Kami menyediakan lembaran kerja yang terbaik untuk sifir darab 10. Bagi kebanyakan guru sekolah, lembaran kerja ini digunakan dalam pelan pembelajaran mereka. Sudah pasti anda boleh mencetaknya dan membawa pulang bersama anda dan menyediakan diri anda untuk mata pelajaran matematik yang akan datang.

Jawapan sifir 10 adalah agak mudah. Anda hanya perlu menambah 0 dan itulah jawapannya. Contohnya, 4 x 10 = 40. Di sini anda mempunyai 4, yang mana anda hanya menambah angka 0 untuk mendapatkan jawapannya: 40. Teknik yang sama dipakai contohnya untuk, 7 x 10 = 10. Di sini anda mempunyai 7, yang ditambah dengan angka 0 untuk mendapatkan jawapan.

Sifir darab adalah asas kepada perhitungan matematik yang lebih rumit dan membentukkan kefahaman matematik. Latihan yang disediakan di sini adalah sesuai untuk mata pelajaran matematik sekolah rendah. Lembaran kerja sifir darab 1 percuma ini boleh dicetak atau dimuat turun (dalam format PDF) ditujukan khas untuk pelajar sekolah rendah. Anda juga boleh menghasilkan lembaran kerja fakta sifir darab menggunakan penjana lembaran kerja. Lembaran kerja ini dijana secara rawak dan menyediakan bahan latihan tubi untuk kerja rumah atau di sekolah.

Iklan:
pin it